VAD ÄR IPTV?

IPTVIPTV eller Internet Protocol TV som det står för, är internetbaserad TV. Precis som det är med vanlig tv, så får du massa kanaler som du kan kolla på. Normalt sett ingår cirka 10.000 till 20.000 olika kanaler, men detta varierar lite på IPTV-abonnemang. För dig som är svensk, så brukar det finnas va 200 olika svenska IPTV-kanaler. Där premium kanaler från Viasat, C More och Dplay ingår alltid.

Är det olagligt med IPTV?

IPTV är olagligt i den form som vi brukar kalla för Pirat-TV, och lättast att känna igen denna IPTV-variant är genom priset. Dessa kanalutbud är bra mycket billigare än vanliga, eftersom att de som distribuerar dem inte betalat licensrättigheter. För dig som vill vara säker på att du köper laglig variant, så ska du köpa via Com Hem, Boxer eller direkt från kanalerna själva.

Vad kostar ett IPTV-abonnemang?

Priserna på IPTV-abonnemang varierar främst på om du köper dem via Svensk återförsäljare, eller via Kina. De som säljer från Sverige ligger ca 1000 kronor mer i pris, än det från Kina. Att det är billigare i att köpa via AliExpress från kineser, beror på att dem inte ger dig någon support heller. Köper du via svenskar, så kostar det cirka 1400 kr för 12 månader. Medan på Ali kan du köpa för ca 170 kr om året!

Kan jag få böter för användning av detta?

Som vi skrev på startsidan medför användning utav denna teknik en del risker, och framför allt på senare tid har det varit mycket razzior. I själva lagboken kan du få fängelse i upp till 2 år, och böter. Men det du kanske ska ta dig störst funderare över är hur det skulle smaka med över 200 miljoner i skadestånd, vilket 3 grabbar från Malmö åkte på i skadestånd för något år sedan. Vi pratar om stora globala media hus, som tar varje litet tillfälle i akt att statuera exempel just nu. Dessa bolag förlorar enbart i Skandinavien miljardbelopp på grund av IPTV-försäljning, och detta är något man slår ner hårt på just nu!

Kan du skydda dig när du använder IPTV-tjänster?

Lyckligtvis finns det näst intill 100% säkra sätt att använda IPTV-tjänster, och dem är relativt billiga. Idag är VPN-skydd ett måste nästan, och är en otroligt billig försäkring mot enorma skadestånd. Ett VPN-skydd som NordVPN, kostar ca 300 kr om året, och ihop med ditt IPTV-paket kostar det 1000 kr ungefär. Och väljer du att köpa via Svensk återförsäljare, så landar du på ca 1700 kr om året. Detta är fortfarande bra mycket billigare alternativ, och du är nu näst intill ospårbar. Läs mera om hur VPN-skydd här!

Vart kan du kolla någonstans?

Du kan kolla på dina kanaler i princip överallt, bara du har tillgång till internet uppkoppling. Du bör ha över 30 mbit/s för att kunna kolla på HD-kanaler, men det fungerar även med lägre hastigheter om du inte måste kolla i HD-kvalitet. Inga landsgränser kan begränsa dig vart du har med dina TV-kanaler, och allt du behöver göra är att ta med dig mobilen.

Varför har tekniken inte slagit på bredare front?

Det har den, men det är ingen som vill tala om den. Det stora problemet här är att till skillnad från nerladdning när det var som störst, så har alla användning av IPTV-kanaler. Många äldre brydde sig helt enkelt inte om att ladda ner när det var på tapeten, men du kan ge dig f..n på att dem är värst när det kommer till IPTV. Här finns det många tusenlappar att spara för nästan alla, och detta vet media bolagen om. Dem vet också att rent moraliskt tycker inte alls lika många att det är fel med IPTV, för de flesta tycker ändå att dem betalar väldigt mycket i TV-avgifter till staten som det är nu!

Pirat-IPTV har vind i seglen!

Man har försökt att lansera sina egna lagliga IPTV-varianter, men har dessa har inte kunnat stoppa utvecklingen. Allt hänger på priset, och där är, och kommer det riktiga kanalerna att förbli dyrare. Tyvärr går man en kräftgång just nu, där ju fler som går över till Pirat-IPTV, ju dyrare blir det för dem som stannar och betalar flitigt. Vilket i sin tur gör att fler av dem också går över till IPTV, när det vanliga bara blir dyrare och dyrare.

Vart kan jag läsa mer om IPTV?

Det finns inte så många bra ställen att läsa om IPTV, då detta befinner sig i en ”gråzon”. Dem som säljer och marknadsför detta är väldigt ljusskygga, och ger dig inte mer än nödvändig information. Och dem som äger rättigheterna till tv-kanalerna vinklar allt till sina fördelar, för att du inte ska köpa. Bland annat hävdar man att du som köper IPTV-tjänster, hjälper terrorister med finansiering. Bilden är alltså svår att få nyanserad, men det finns några IPTV-forum därute. Även om dessa också är ganska partiska åt ena eller andra hållet, så finns det lite bra info där med.

Vart köper jag ett abonnemang?

Vi tycker att AliExpress har stabilast service, och tar billigast pirs. Men det som kanske är det som sticker ut mest med deras tjänst, är deras sjuka kundservice. Bättre tjänst kommer du inte hitta i Sverige, vilket jag tror att det flesta Jämförelsesajter av IPTV-tjänster kan skriva under. Dem har varit med längst, och aldrig strulat helt enkelt!

Här kan du köpa billigast IPTV-kanaler

Billigast IPTV-kanaler köper du av Kineserna, och lättast att göra detta är via AliExpress. Man får dock se upp lite med vad man köper, för alla där har inte bra kvalitet. Ska du köpa därifrån ska du köpa från en återförsäljare som denna, och ALLTID också köpa ett VPN skydd. Här betalar du med vanliga betalalternativ, vilket gör det enkelt att betala. Priset är dock att det gör det ännu mera riskabelt, med större risk för att du åker dit!