Använd IPTV-kanaler anonymt

Surfa-anonymt-med-VPNNär det kommer till att skydda sig och att vara anonym online, är det extra viktigt när du använder IPTV. Sedan i höstas har det varit IPTV razzia, efter IP TV razzia. Både Europeiska och Amerikanska polisen har knäckt ett stort antal IPTV-närverk. På grund utav att själva tjänsterna måste ha uppgifter om dig och vart det ska skicka kanalerna till, har detta också lett till en säkerhetslucka. Nu står både försäljare och användare i flera länder åtalade, med risk för både fängelse och enorma skadestånd. Och i och med att man sprängde Europas största IPTV-nätverk i en razzia i höstas, och polisen kom över 50 miljoner användares konton också.

Bli anonym superenkelt

Att folk ens chansar idag, är rena vansinnet. Detta med tanke på att lösningen på problemet är snorbilligt, och det är idag superenkelt att bli anonym online. Det kostar dig ca 300 kr om året, och allt som krävs är en enkel app. Naturligtvis pratar jag om VPN-skydd, som ser till att dölja dina spår efter dig. Med en VPN kan ingen se att det är du som sett på kanalerna, och all din trafik till och från enheten krypteras.

Vad kostar ett VPN-skydd?

VPN-skydd ligger idag på ca 300 kr om året, och lite mer eller mindre beroende på vilken tjänst du väljer. Just vi svenskar har egentligen bara en att välja på, och det är NordVPN. Tyvärr är det bara denna som är nog snabb och säker i Skandinavien än så länge för IPTV användning. Det är bara NordVPN som har så många servrar runt om i världen, så att det går nog snabbt med både tunnelling och kryptering för att det inte ska hacka för dig i livestreamingen.

Så fungerar en VPN

Det som gör att VPN-tjänster är så otroligt effektiva för detta, är att du först går igenom en så kallad VPN-tunnel. Detta gör att innan du kopplar upp dig mot målsidans server, går du först vi VPN-tjänstens server. Där igenom blir dina spår både krypterade, och blandas ut med miljontals andra användares. Det gör det nu i praktiken helt omöjligt att se vem som gjort vad, om du nu ens lyckas knäcka krypteringen. Den kryptering man använder är den samma kryptering som militären använder sig av runt om i världen, och anses vara näst intill omöjlig att avkryptera.

Gör en VPN-tjänst mitt internet långsammare?

Eftersom att du först måste gå igenom en vpn-server, som samtidigt ska kryptera din data går det lite långsammare. Det är också därför så otroligt viktigt att du väljer en som NordVPN som har VPN-server i Sverige. Kör man på en tjänst som inte har VPN-servers i Sverige, så måste du koppla upp dig mot en server som befinner sig längre bort. Det kommer att dra ner hastigheten avsevärt för dig. Med NordVPN kan du förvänta dig ett tapp på ca 5%, vilket är en droppe i havet med tanke på vad den gör för dig.

Fungerar det då till mina IPTV kanaler?

VPN-skydd fungerar alldeles utmärkt för IPTV-kanaler, och det är också här VPN-tjänsterna har sin stora kundbas. Ska du kolla på IPTV-tjänster via mobil, dator, IPTV-boxar eller TVIP-box, så är det klokt att köpa till ett billigt VPN-skydd. Det flesta inom branschen är idag rörande överens om att du ALLTID ska köpa till en VPN, så du slipper riskera att åka dit. Att vara anonym på nätet, har aldrig varit billigare och enklare!